Pistácie se do České republiky dováží z oblastí subtropického klimatického pásma, u nás jsou oblíbené zvláště pro svou jedinečnou chuť ve zmrzlinách, ale velice žádané jsou i v původní podobě, upravené pouze pražením. Můžeme je jíst samostatně, nebo je přidávat do ovocných koktejlů a pudinků, a výborně se hodí jako základ ořechových směsí.1 1_w4399_t1593590052.jpg“ style=“max-width: 58%; max-height: 58%;“>
Benefity pistáciových oříšků
Zabiják stresu – zkušenosti konzumentů těchto plodů potvrzují příznivý vliv na naši náladu. Je to dáno některými látkami, např. L-Argininem, který podporuje nervovou soustavu a mozkovou činnost a zároveň chrání cévy před embolií. Najdete v nich také vitamíny E, K, vitamíny skupiny B a vyvážený poměr vlákniny, proteinů a polysacharidů. Jsou také zdrojem nenasycených mastných kyselin (zdraví prospěšných tuků).
Železo – někteří lidé si pletou železo z ocelí – zatímco ocel je slitina železa s uhlíkem, samotné železo je kovový prvek, který se hojně vyskytuje nejen v zemské kůře, ale také v naší krvi. Bez železa bychom nemohli vůbec existovat, naše tkáně by se rozpadly a nemohl by být funkční krevní oběh a srdeční svalovina. Dodávat železo je ideální v přirozené podobě, například pistáciovými oříšky. Je v nich železa obsaženo mnohem více, než byste našli v hovězím, vepřovém i kuřecím mase.
Neměly by chybět v oříškových směsích – v poslední době roste zájem o směsi ořechů a sušených ovocných plodů, které nahrazují různé průmyslově vyráběné pamlsky. Ořechy s ovocem vás nejen zasytí a výborně chutnají, ale zároveň poskytnou tělu to, po čem prahne – po výživě. Sladkosti, jako jsou čokolády, oplatky, sušenky a bonbóny vás naopak o živiny okrádají. Výhodou velkého balení pistácií 1 kg Naklíčeno je jeho přijatelná cena, ale především možnost vytvořit součást ořechové směsi, kde vynikne jejich výjimečná chuť. Udělat něco pro své zdraví a zároveň si pochutnat je naprosto přirozené.